Matas

Selv de bedste kan bruge et par friske øjne

Kunde
Matas
Type
E-commerce
Markeder
Danmark
Services
Playbook, analyse, sparring, workshop
ESP
Agillic

Det er imponerende at se den rejse, Matas har været på siden starten i 1949. Med taglinen “Skønhed og velvære for livet” som fast anker er Matas gået fra at bestå af et netværk af selvstændige materialister, til nu at være et af Danmarks mest kendte og anerkendte brands med mere end 2500 ansatte fordelt blandt koncernens 265 butikker landet over. Derudover har de også Danmarks største kundeklub - Club Matas. 

Og med mere end 1,7 millioner medlemmer i Club Matas er potentialet for deres e-mailmarketing enormt. 

Det er et potentiale, de allerede udnytter i dag. Vores opgave var at sparre, inspirere og hjælpe med at udnytte deres potentiale til fulde.

Opgaven

Som e-mailbureau kender vi alle afkroge af e-mailmarketing, og vi ved, hvilke muligheder kunden kan udnytte, for at få mest ud af deres e-mail marketing opsætning. Matas ønskede et udefra-og-ind perspektiv på deres nyhedsbrevsudsendelser.

Ud fra udvalgte nyhedsbreve og sparring med Matas udarbejdede vi en playbook, hvor vi samlede vores viden om e-mailmarketing best-practices indenfor både design og copywriting, og så fremlagde vi den, og hvordan den skulle bruges, på en workshop på Matas’ kontor.

Playbook

Formålet med playbooken var at give Matas deres helt egen, skræddersyede tjekliste til arbejdet med deres kampagnemails. 

Den blev udarbejdet i et samspil mellem en af vores designere og copywriters, og gjorde Matas helt skarpe på bl.a.:

 • - afsender
 • - emnelinje
 • - preheader
 • - indhold
 • - visuelt hierarki
 • - typografi
 • - CTA-knap
 • - responsivt design
 • - formater
 • - formattering
 • - størrelser
 • - dark mode
 • - split-testing

Hvert element blev gennemgået i dybden, så medarbejderne fra Matas forstod baggrunden for vores anbefalinger. Vi havde derudover også udarbejdet eksempler ved hvert emne - udarbejdet ud fra Matas’ egen branding og tidligere e-mails - så de kunne se anbefalingen i praksis og i en kontekst, der var relevant for dem. 

Workshop

Da vi havde udviklet den nye playbook, afholdte vi en workshop for Matas, hvor vores designer og copywriter gennemgik, hvordan playbooken skulle bruges.

Her ville vi bl.a. illustrere, hvordan playbooken skulle bruges som en tjekliste. Derfor havde vi bedt Matas finde fire af deres seneste e-mails frem, hvor playbooken blev sat i perspektiv i forhold til de konkrete mails. Her blev det fremhævet, hvilke idéer og elementer der fungerede, og så kom vores designer og copywriter med forslag til, hvordan man kunne forbedre de elementer, der ikke passede til tjeklisten. 

Sådan siger Peter Anders Franch, Head of Customer Insights & Execution om samarbejdet med os:

Vores ambition og vision er at være de bedste til e-mail marketing. Vi sender rigtig mange kampagne e-mails om året. For kontinuerligt at rykke overliggeren – og ikke blive for hårdt ramt af drift – inviterede vi Ackermann indenfor til en kritisk gennemgang af udvalgte kampagner. Formålet var at dechifrere indholdet og udarbejde best practises. Ligeledes producere en Playbook som man altid kan referere til i forhold til inspiration og potentiel opsætning. Gennemgangen var fagligt god og konsulenterne forholdte sig kritisk til indholdet, hvilket har bidraget til vores fremadrettede content produktion. Playbooken bruger vi aktivt, både til onboarding, men også i den daglige produktion. Vi har været rigtig glade for den gode faglige sparring som har været analytisk forankret.
Peter Anders Franch, Head of Customer Insights & Execution
Matas

Næste case