Hvordan og hvorfor skal du integrere Mailchimp med din Magento webshop?

Dette indlæg er skrevet af Kristoffer Hjerrild, ejer af Winkwink.dk og Magentoxperten.dk

Som du måske kan læse dig af overskriften kommer indlægget her til at handle om, hvorfor det er drønvigtigt, at du integrerer Mailchimp til din Magentoshop. Derudover en håndribelig guide til, hvordan du – selv med minimal erfaring – får integreret din MailChimp konto sådan at det hele spiller max!

Hvorfor skal du så lytte på mig? Jo. Mit navn er Kristoffer Hjerrild og jeg er ejeren af Winkwink samt Magentoxperten som er et Magento-baseret webbureau og jeg ved altså firsthand, hvor meget det at indsamle mails aktivt, kan betyde for din forretning! Der ligger hos mange et kæmpe uløst potentiale.

Oftest, når jeg snakker med kunder er grunden til at de ikke har det opsat simpelthen at de ikke ved, hvordan de skal gøre det. Hvilket også er grunden til dette indlæg.

Sidste år havde vi en case hos Magentoxperten med en kunde der oplevede en markant stigning i omsætningen efter de begyndte at indsamle mails aktivt på deres shop og sende nyhedsbreve ud til deres tilmeldte forbrugere. Har du hverken forstand på opsætningen og integrationen eller på at udforme og eksekvere email-kampgner, ja så er du kommet det rigtige sted hen. Ackermann Kommunikation kan uden tvivl hjælpe dig med kampagnerne.

Opsætning og integrationen kommer nu…

For at gøre det nemt og overskueligt tager vi den step for step i en tre-trins-raket:

Første trin: Installation.

Step 1: Smut over på https://store.ebizmarts.com/mailchimp4magento.html og download mailchimp modulet (Det er gratis!). Du kan nu vælge at installere modulet via admin fra magento connect eller via ftp hvor du uploader filerne (anbefales). Hvis det driller eller du skal vide mere om det tekniske bør du kigge på Ebimarts side eller få din udvikler til at installere det.

Step 2: Når modulet er installeret skulle du gerne finde de i admin på din shop under: ”Systemer”à”Konfiguration -> Mailchimp” og du kan nu konfigurer det på din Magento shop.

Andet trin: API

Step 3: Når du er under modulet, skal du sætte din API-kode ind fra MailChimp. Det er vigtigt du sætter ”Aktiv” feltet til ”Ja” først.

Step 4: Problemer med at finde din MailChimp API? Helt fair. Log ind på din MailChimp-konto. Gå ind under ”profil” og se billedet – herefter bure det være til at finde.

Tredje trin: Indsamling

Step 5: Nu skulle MailChimp og Magento gerne snakke sammen og vi skal samle mails ind til dine lister i MailChimp. Gå igen ind under ”System” à ”Konfiguration” à ”MailChimp”. Herefter går du under ”Catch email”. Her får du muligheden for at aktivere en automatisk Pop-up der indsamler mails nemt og bekvemt.

Step 6: Du kan med lidt ekstra kodning selvfølgelig manuelt style denne pop-up eller integrere et statisk indsamlingsfelt, som ligner det, der medfølger som standard i Magento. Medmindre du er færm i Magento vil jeg anbefale at tage fat i et bureau eller én freelance Magento-udvikler til den opgave.

Step 7: Sørg for at få brugt så mange af Mailchimps automatiske emails. Fx abandoned cart, Velkomst email, 5 dage efter køb osv.

God fornøjelse og held og lykke!

Læs videre 🤓